Malatya 1 Şubesi

İSTİŞARE TOPLANTISI

8 mart 2014 günü Malatya Öğretmenevinde İşyeri temsilcileri ve okul idarecileriyle istişare toplantısı yaptık.Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Ali Yalçın,Şube Başkanımız Kerem Yıldırım ve 2 No'lu Şube Başkanı Yaşar Sakar  katıldı.

2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Sakar  selamlama konuşması yaptıktan sonra ,1 Nolu Şube Başkanımız Kerem  Yıldırım  selamlama konuşması yaparak şunları söyledi;"  Rüştünü ispat etmiş yetkili bir şube olduklarını dile getirerek, “Üniversite Şubemiz dahil geldiğimiz noktayı aşmak, yeni üyelere ulaşmak için çalışıyoruz. Sorunların çözümü, gücümüzle doğru orantılıdır, bunun farkındayız. Mayıs mutabakatında il olarak hedeflediğimiz sayıya imza atmak için ilçe teşkilatlarımızla birlikte tempomuzu daha da artırmış bulunuyoruz. Yetkimizi taçlandıracak ve teşkilatımızı daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.                     "

Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasına taşıdıkları “Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için 4 saat ek ders ücreti ödenir” talebin yerine getirilmesi için mücadelelerinin süreceğini ifade ederek, “Çoğu kurumda nöbetin bir karşılığı varken, eğitim hizmet kolunda bunun bir karşılığının olmaması adil değil. ‘Beleş nöbete hayır’ diyoruz” dedi.Ali Yalçın, eğitimin gündemine ve eğitim çalışanlarının sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim Hizmet Koluna İlişkin Özel Kazanımlar Bizimle Başladı

Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 4688 sayılı Kanun’un çıkmasından sonra 2002’den bu yana yapılan toplu pazarlık süreçlerinde biriktirilen ve bir türlü çözüme kavuşturulmayan konuların ilk defa Eğitim-Bir-Sen’in yetkili olmasıyla çözüme kavuşmaya başladığını kaydeden Yalçın, “4 yıl Eğitim-Sen, 5 yıl ise Türk Eğitim-Sen masaya oturduğu toplu pazarlıklarda ilaç niyetine, şifa niyetine eğitim hizmet koluna ilişkin bir tane özel kazanım yok. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan tutanaklar bunu teyit ediyor. İlk defa sadece eğitim hizmet koluna ilişkin özel kazanımlar bizimle başlamıştır. 18 sorunun çözüme kavuşturulduğu bir toplu sözleşme yapmakla kalmadık, sorunların çözüleceğine dair inancın da oluşmasını sağladık. Memur-Sen kazanımları arasında saydığımız, önemli bir kısmı eğitim çalışanlarını da ilgilendiren 107 kazanımı saymıyorum bile. Kimseden medet beklemiyoruz. Sorunlar bizden kaynaklanmıyor ama çözümler bizden geçiyor. Çözümün anahtarı ise örgütlü gücün büyümesindedir” şeklinde konuştu.

Ek Ders Dağılımında Adalet İstiyoruz

Nabi Avcı’nın Milli Eğitim’de görevi devraldıktan sonraki süreçte, birinci kanaat dönemine kadar ortaya konulan performansın artarak devam etmesi gerektiğini belirten Yalçın, şöyle devam etti:

“Sendika olarak ‘çözümlerin öne çıktığı bir dönem geçirdik’ demiştik. Sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar artarak devam etmelidir. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Norm Kadro Yönetmeliği, öğretmen dışı personelin görev tanımlarını da içerecek yönetmelik, karma eğitim dayatmasının son bulması, öğrencilerin kılık kıyafet problemlerinin giderilmesi gibi sorunlar çözüm bekliyor. Bunlara ilaveten ek ders dağılımında adalet bir an önce sağlanmalıdır. Kurum İdari Kurulu toplantılarına taşıdığımız sorunlar, Bakanlığın kendi performansı ile çözebileceği konulardır. Bakanlık, ek ders adaleti konusunda Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Baş döneminde yapılan ve Maliye’de soğumaya terk edilen çalışmayı bir an önce güncellemeli ve süreci yeniden başlatmalıdır.”

“Çoğu kurumda nöbetin bir karşılığı varken, eğitim hizmet kolunda bunun bir karşılığının olmaması adil değil” diyen Ali Yalçın, “Toplu sözleşme masasına taşıdığımız, ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için 4 saat ek ders ücreti ödenir’ teklifin yerine getirilmesi için mücadelemiz sürecek. Teklifimizi geçersiz kılacak hiçbir gelişme olmamıştır. Sendika olarak ‘beleş nöbete hayır’ demeye devam ediyoruz. Bir toplu sözleşmede 18 kazanımı sağlayan irade, bu konuyu da eninde sonunda çözecek ve kazanım kervanına ekleyecektir. Bunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Mutabakatta 320 Bine İmza Atmak İstiyoruz Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak, üye sayılarını 270 binin üzerine çıkardıklarını ve 300 bine merdiven dayamış bulunduklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’da olduğu gibi, tüm illerimizde teşkilatımız dinamik bir sürecin içerisinde, mevcudun üzerine çıkmak ve beklenilenin daha iyisini gerçekleştirmek için çalışıyor. Toplantılarda, gözlerden okunan ışık ve ortaya konulan kararlılık zirveden yeni ufuklara yol alacağımızın ispatıdır. Mutabakatta 320 bine imza atmak istiyoruz. Genel yetkiliyiz ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sendikasıyız ama bu bizim için asla Nirvana değildir. Yolculuğumuz sürüyor.”dedi