Malatya 1 Şubesi

Çözümün Öne Çıktığı Bir Dönem

 

2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi sonu Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasında şunları söyledi;

"2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olmuştur.  İlimizde 170 bin’i aşkın öğrencinin karne ile buluştuğu birinci dönemde önemli değişiklikler meydana gelmiştir.

Her eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda yaptığımız açıklamalarda çözümlerden ziyade sorunların öne çıkmasıyla klişeleşen açıklamaların tersine, bu dönem için hakkı teslim ediyor ve çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz.

Kamusal Alan Yalanı Tarih Olmuş ve Kamuda Başörtüsü Sorunu Çözülmüştür.

Eğitim-Bir-Sen başta olmak üzere, Memur-Sen ailesi olarak yaptığımız çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra 12 milyon 300 bin imza ile hükümetin kapısını çalmamız ve akabinde sivil itaatsizlik eylemimiz anlamsız yasağı 8 Ekim 2013 itibarıyla tarih yapmıştır.

Kamuda Kılık ve Kıyafet Serbestliğinde Erkekler de Göz Önünde Bulundurulmalıdır. Çalışanların saçı, bıyığı, ayakkabı topuk boyu, pantolonunun kumaşı, kazağının yakası gibi birçok gereksiz ve gülünç ayrıntıları içeren ucube yönetmelik tarihteki kirli yerini almalıdır.

28 Şubat Mağdurlarına Hakları İade Edilmiş ve İş Başı Yaptırılmıştır.
Bürokraside en büyük insan kıyımının yapıldığı 28 Şubat döneminin açtığı yaraların sarılması noktasında geçmişte de olumlu adımlar atılmıştı fakat bu dönem içerisinde özellikle Milli Eğitim’de mağdurların hakları önemli oranda iade edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Şubat mağdurları ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarından önce genelge yayınlamış ve akabinde yapılan müracaatlar sonrası mağdurların yeniden iş başı yapmasını sağlamıştır.
Andımız Uygulamasına Son Verilmiştir.

Okullarda İmkânlar Ölçüsünde İbadet Yerleri Tahsisi İstenmiştir. Bu talep, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göz önüne alınmış ve konuya ilişkin imkânlar ölçüsünde ibadet yeri tahsisi konulu yazıyla talimat verilmiştir.

MEB Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği Yayınlanmış ve Şube Müdürlüğü Sınavı Yapılmıştır. Bu sınavın yapılmasını, eğitim çalışanlarının kariyer yükselmelerinde olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bununla birlikte memur ve şefliğe yükselmek için görevde yükselme, tekniker ve teknisyenlik için unvan değişikliği sınavlarının da gündeme alınmasını son derece önemli buluyoruz.

Dershanelerin Özel Okullara Dönüştürülmesi Projesi Vaatten İcraata Dönüştürülmektedir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, dershane sektöründe çalışan, hizmet üreten insanların mağdur edilmediği çözümler üretilmesini, teşviklerle yeni kapılar açılması düşüncesini, veliye ikinci yük getirmeyeceği için olumlu buluyor ve sektör temsilcilerinin taleplerinin de müzakere edildiği ortak çözümlerle sağlıklı bir dönüşümün yapılmasını arzuluyoruz.
Kariyer Basamaklarıyla İlgili Acilen Düzenleme Yapılmalıdır.

Adaletten Uzak Ek Ders Esasları Değiştirilmelidir.
Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ek ders ücretleri ve nöbetler için ödenmeyen ek ders ücretleri gibi önemli sorunlar mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.
Okullara Öğrenci Başına Bütçe Aktarılmalı ve Eğitimde Tahsildarlık Dönemi Bitirilmelidir
Norm Kadro Yönetmeliği Bir An Önce Yayınlanmalıdır.
Öğretmen Dışı Personelin Görev Tanımlarının Yapılması, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Haklarının Tanınması Gerekmektedir. 13 Ekim 2014’te yapılacağı ilan edilen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için kılavuz erkenden yayınlanmalı ve adayların sınavda sorumlu tutulacağı konular belirlenmelidir.
Karma Eğitim Mecburiyetine Son Verilmelidir.   Alo 147 Hattı Derhal Kapatılmalıdır.

Müfredat ve Ders Kitapları Baştan Sona Yeniden Gözden Geçirilmeli, Değerler eğitimini esas alan bir içerik doğrultusunda düzenlenmelidir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, ara dönemin öğrencilerimiz, velilerimiz ve eğitim çalışanları için verimli ve hayırlı olması; ikinci dönemin, sorunların tamamının çözüme kavuşturulduğu bir dönem olması temennisiyle, iyi tatiller diliyoruz."