Malatya 1 Şubesi

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ ÇİN ZULMÜNÜ PROTESTO ETTİK

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan insan hakları ihlallerini, özellikle de Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulmü  Yeni Camii Meydanı'ında basın açıklaması ile  protesto ettik. 

Basın açıklaması öncesinde, Mısır Cezaevlerinde tutuklu bulunan mahkûmlara mektup gönderen Memur-Sen üyeleri daha sonra Soykan Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.


Savaşın Hüküm Sürdüğü 66 Ülkede Ölen Her 4 Kişiden 3’ü Sivil !!!

Yaptığı açıklamada, emperyalist güçlerin acımasız uygulamaları nedeniyle dünya genelinde; iç savaş, göç, yoksulluk ve açlığın giderek yaygınlaştığına vurgu yapan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Bu güçler özellikle İslam dünyasına karşı acımasız bir savaş yürütüyor’ dedi. Söylemez; “ABD’den Rusya’ya Çin’den AB’ye kadar küresel emperyalizm, insanlığa ve özelde İslam dünyasına karşı acımasız bir savaş yürütüyor. Küresel emperyalizm nedeniyle küresel yoksulluk ve açlık büyürken, iç savaşlar ve insani krizler derinleşiyor. Bugün dünyada 66 ülkede savaş ve çatışma yaşanırken ölen her 4 kişiden 3’ünü siviller oluşturuyor. 2018’de savaş ve çatışmalarda 12 binden fazla çocuk yaşamını yitirdi. BM’nin tespitlerine göre geçen yıl ölen ve yaralanan 24 binden fazla çocuğa karşı ağır hak ihlallerinin nedeni, çocukların savaşçı olarak kullanılması, cinsel şiddete maruz kalması ve hastane ya da okullara saldırılar düzenlenmesidir.” İfadelerini kullandı.

DÜN ENDÜLÜS BUGÜN DOĞU TÜRKİSTAN

Komünist Çin rejiminin, İspanyolların Endülüs’te yaptığı fiziki ve kültürel soykırımın benzerini bugün Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurlara karşı gerçekleştirdiğini vurgulayan Söylemez, “28 toplama kampında tutulan 1 milyondan fazla Uygur, ideolojik programlarla kültürel, dini ve etnik yönden asimile ediliyor. Kampların dışında kalanlar ise evlerine yerleştirilen ve birlikte yaşamak zorunda bırakıldıkları Çinli erkekler üzerinden baskı görüyor. İşkence ve idam cezası karşısında Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin hiçbir hak arama imkânı da bulunmuyor” dedi.

“Son 25 yılda yaşanan savaşlarda 12,5 milyon Müslüman yaşamını yitirdi”

Yemen’de, Arakan’da, Keşmir’de ve daha birçok yerde yaşanan çatışmalar sonucunda bugüne kadar on binlerce kişinin öldüğünü ve milyonlarca kişinin açlıkla boğuştuğuna dikkat çeken Başkan Söylemez; ”Yemen’de açlık nedeniyle, beş yaş altı 85 bin çocuk öldü. Arakan halkı dünya tarihinde ender görülen bir soykırıma maruz kalırken, Keşmir 70 yıldır kanayan yara olmaya devam ediyor. Afganistan’da binlerce kişi ABD tarafından katledilirken, Pakistan’da da siviller ABD’nin saldırılarına uğruyor. Libya’da emperyalist güçler BM’nin tanıdığı meşru yönetime karşı Hafter güçlerini destekleyerek bir iç savaşı körüklüyor. Orta Afrika, Sudan, Irak, Somali, Çeçenistan ve diğer birçok İslam ülkesinde emperyalizmin ve işbirlikçilerinin sebep olduğu ağır insan hakları ihlalleri, ölümcül saldırılar yaşanıyor. Son 25 yılda yaşanan savaşlarda 12,5 milyon Müslüman yaşamını yitirdi. Bu küresel çaplı bir soykırımın müsebbibi ya da faili emperyal sömürü düzenidir.” Şeklinde konuştu.

Küresel Medya ve Uluslararası Yapılar Zulme Ortak

Küresel medya ağı ve uluslararası yapıların insanlığa karşı işlenen bu suçlarda önemli rol oynadığını söyleyen Başkan Söylemez; ”Küresel medya, bu vahşet tablosunu örterek gerçekleri tersyüz etmeye, emperyalizmin mütecaviz politikalarını haklı çıkarmaya çalışırken, BMGK gibi uluslararası yapılar, mağduru değil mağruru, mazlumu değil zalimi koruyarak hegemonik düzenin bekçiliğini yapıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesinin Mavi Marmara soruşturma dosyasını, ‘suçun UCM’de yargılanacak ağırlığa ulaşmadığı’ gerekçesiyle 3. kez kapatma kararı alması bunun son örneğidir.” Dedi.

Konuşmasında Memur-Sen olarak yaşanan insani krizlerin arkasında emperyalizmin sömürü düzeninin olduğunu yineleyen Söylemez, İnsanlığın zulümden kurtuluşunun ezilen toplumların ve İslam dünyasının dayanışmasından geçtiğine inandıklarını vurguladı.