Malatya 1 Şubesi

"Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi" Ödül Töreni Gerçekleşti

“Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi” Ödül Töreni Gerçekleşti

Malatya Genç-Memur-sen Tarafından düzenlen “Bir Bilenle bilge nesil” projesi ve “Fethi Gemuhluoğlu” Deneme Yarışmasının Ödül töreni gerçekleşti.

Öğretmenevinde gerçekleşen programa Memur-Sen ve Eğitim BirSen İl Başkanı Kerem Yıldırım, Genç Memur-Sen Başkanı Oğuz Güçlü, Memur-sen’e bağlı hizmet kolları başkanları, teşkilat üyeleri ve üniversite topluluğu olan Adem topluluğu tam kadro olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere mikrofonun karşısına geçen Oğuz Güçlü “Bir bilenle bilge nesil projesi; İlim irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik düsturuyla hareket eden Genç-memursen’in benimsemiş olduğu mücadele kültürünün bir tezahürü olduğunu kaydeden Güçlü; Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak, genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek, erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesine katkı sağlayacaktır. dedi.

Konuşmasına devam eden Güçlü “Gençlik büyük bir milli hazinelerimizden biridir. Gençler, toplumumuzun geleceğidir. Bu yüzden ruh ve beden yönünden sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizdendir.”diyerek şöyle devam etti.

Burada gençlerimizin düşünce dünyası ile beraber kalemini de geliştirmesini arzuluyoruz. Bu bağlamda katkı veren herkese teşekkür ederim. Diyerek konuştu.

Daha sonra söz alan Memur-Sen ve Eğitim BirSen İl Başkanı Kerem Yıldırım ise bu projenin, ülkemizin geleceği ve imarı, nesli inşa noktasında son derece kıymetli bir proje olduğunu belirterek, Eğitim BirSen olarak, ilimizde 7 bin 200, ülkemiz genelinde 450 bine yaklaşan, MemurSen olarak ilimizde 16 bin 400 ülkemiz genelinde bir milyonu aşan üyemizle gençliğe karşı sorumluyuz Bu amaçla öğretmeni, öğrenciyi ve kitabı bir araya getiren bir projeyi hayata geçirdik. Türkiye'mizde 43 bin öğrenci ile bire bir çalışma yapıldı. Çok kıymetli olan bu çalışmayı yıl sonu itibarıyla noktalamış durumdayız 81 ilde buna ilişkin kapanış programlan yapılıyor. Bugünde Malatya'mızda kapanış ve ödül programımızı gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullanan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti.

Eğitim sistemimizdeki bazı eksiklikler, aksaklıklar, olduğunu belirten Yıldırım, "Sık değişen ama sonuçları değişmeyen kadük uygulamalar neticesinde bazı gençlerimizin kültürel kopma, şiddet, manevi boşluk, uyuşturucu gibi toplumu çürütecek, geleceğini karartacak yıkıcı faaliyetlerin kurbanı olması içler acısı bir durumdur. Aile ve akraba bağlarındaki çözülme, eğitim sistemindeki yanlışlıklar geleceği gençlik için belirsiz hale getiriyor" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Fethi Gemuhluoğlu deneme yarışmasının birinci olan Melike Ay, ikinci olan Senem Dinçer ve üçüncü olan Betül Sümeyye Us’a ödülleri takdim edildi. Ve bir bilenle bilge Nesil kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ezanın okunması ile iftar edildikten sonra ödül töreni son buldu.